BAE Systems, BNA'daki hisse satışında Nurol ile anlaştı - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

BAE Systems, BNA’daki hisse satışında Nurol ile anlaştı

Abone Ol 

BAE Systems, Nurol BAE Systems Hava Sistemleri Anonim Şirketi’ndeki (“BNA”) %49 oranındaki hissesinin Nurol Holdinge satışı için anlaşma sağladı.

Bu karar, BNA’nın iş stratejisinin ve BAE Systems Hava Sektörünün Türkiye pazarındaki uzun vadeli hedeflerinin ayrıntılı bir değerlendirmesinin ardından alındı.

Nurol Holding tarafından yapılan açıklamada,” BAE Systems, Nurol BAE Systems Hava Sistemleri Anonim Şirketi’ndeki (“BNA”) %49 oranındaki hissesinin satışı için Nurol Holding AŞ ile bir karara varmıştır. Bu karar, BNA’nın iş stratejisinin ve BAE Systems Hava Sektörünün Türkiye pazarındaki uzun vadeli hedeflerinin ayrıntılı bir değerlendirmesinin ardından alındı.

Her iki taraf da Türk havacılık sektöründe ilgi duyulan alanlarda daha fazla fırsat potansiyelini araştırma konusunda hemfikirdir.

BAE Systems Türkiye Genel Müdürü Alistair Castle şunları söyledi: “BNA’daki hisselerimizin elden çıkarılma teklifi, Türkiye pazarında gelişmiş muharebe hava yetenekleri işini büyütme stratejimizle uyuşmaktadır.  Nurol ile her zaman iyi bir çalışma ilişkisine sahip olduk ve gelecekte birlikte çalışma fırsatlarını araştırmaya devam edeceğiz.”

Nurol Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Çarmıklı, “BAE Systems ile işbirliklerine her zaman açığız ve geçmişteki iyi çalışma anlayışı içerisindeki işbirliklerimizin yeni ortak fırsatlara imkân sağlayacağına inanıyorum. Bu karar, her iki tarafın iş stratejileri doğrultusunda alınmıştır.”

Nurol’un şirketin tüm hisselerinin sahibi olacağı satış işleminin bu ay sonuna doğru tamamlanması beklenmektedir.

BAE Systems, uzun vadede Türkiye pazarını geliştirme stratejisinde kilit rol oynamaya devam etmekte olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi ile TF-X işbirliği projesinde kilit bir tedarikçi konumundadır.” ifadeleri kullanıldı.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close