Almanya'nın Ukrayna'ya askeri yardım paketi neleri kapsıyor? - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Almanya’nın Ukrayna’ya askeri yardım paketi neleri kapsıyor?

Abone Ol 

Almanya, Ukrayna’ya ikinci parti Leopard 1A5 tanklarının yanı sıra bir dizi “faydalı malzeme” de sağlayacak.

Almanya hükümeti resmi internet sitesinde Ukrayna’ya sağlanan savunma yardımlarının listesini güncelledi.

Almanya’nın Ukrayna’ya göndereceği yeni paket, hava savunmasını güçlendirecek ve savaş alanında Rus güçlerine karşı koymaya büyük ölçüde yardımcı olacak tankları ve diğer temel malzemeleri içeriyor.

Paketin içeriğinde dikkat çeken ilk şey 10 adet Leopard 1A5 tankı olurken, bu tanklar halihazırda Ukrayna’ya gönderilen ikinci parti. İlk 10 araçla ilgili bilgiler 20 Temmuz’da açıklanmıştı.

Ayrıca Almanya yeni paket kapsamında Ukrayna’ya TRML-4D radar sistemini de sağlayacak ve verilen bilgilere göre bu, Almanya tarafından transfer edilen üçüncü radar sistemi olacak.

2018 yılında tanıtılan bu son teknoloji sistem, 250 km’ye kadar mesafelerde 1500’e kadar hedefi takip edebiliyor ve minimum hedef radar kesiti 0,01 metrekare.

Almanya ayrıca Ukrayna’ya, Quantum Systems’in Vector insansız hava araçlarından 16 adetlik bir parti daha gönderecek. Almanya tarafından toplamda bu tür İHA’lardan ise Ukrayna’ya 104 adet temin edilmiş durumda.

Yeni pakette ayrıca ateşli silahlar için toplam 13.12 milyon adet mühimmat da yer alıyor. Bunlara ek olarak, dört adet 8×8 HX81 kamyon ve eşit sayıda yarı römorkun transfer edileceği bildirildi.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close