ABD Deniz Piyadeleri, LMADIS ATV'ye monteli anti drone sistemini test etti - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD Deniz Piyadeleri, LMADIS ATV’ye monteli anti drone sistemini test etti

Abone Ol 

 2. Alçak İrtifa Hava Savunma Taburuna mensup ABD Deniz Piyadeleri, Hafif Donanma Hava Savunma Entegre Sistemini (LMADIS, Light Marine Air-Defense Integrated System) geçen ay test etti.

LMADIS, hafif ve kompakt bir araç olan Polaris MRZR üzerinde monte edilmiştir. Bu konfigürasyonu sayesinde havadan taşınma yoluyla zorlu ortamlara konuşlandırılabilir.

Savaşlarda ticari kullanıma hazır dronların artan kullanımı, Deniz Piyadelerinin karadaki hava savunma yeteneklerinde değişimler yapması gerektiriyor. LMADIS, drone ile kontrolörü arasındaki elektronik sinyalleri bozarak tehditlerin hafifletilmesine yardımcı olur.

ABD Deniz Piyadeleri Personeli Çavuş Dustin Yonkings, “Ticari insansız hava araçlarının sürekli gelişmesiyle değişmeyecek olan tek şey, herhangi bir insansız hava aracını kontrol etmek için kullanılan gerekli frekanslardır. Bu frekansları önlemede kullanılabilecek olan LMADIS sisteminin farkı, çok çeşitli görevler için kullanılan hava taşıtlarıyla, CH-53E Super Stallions, CH-53K King Stallions ve MV-22B Ospreys gibi, taşınabilmesidir. Mevcut drone tehdidi nedeniyle, mücadele edebilecek bir keşif sistemine ihtiyacımız var. LMADIS, anında konuşlandırılabilen ve İHA’lara karşı önleyici yeteneklere ihtiyaç duyan birimlere eklenebilen bir sistem olarak hizmet ediyor.” dedi.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close