Business Insider Rapor: "Alman ordusunun savaş için sadece birkaç günlük cephanesi var" - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Business Insider Rapor: “Alman ordusunun savaş için sadece birkaç günlük cephanesi var”

Abone Ol 

Haber sitesi Business Insider’ın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı raporuna göre,  Alman ordusunun yalnızca birkaç günlük savaş için yeterli mühimmata sahip olduğu belirtildi.

Business Insider’a göre Berlin, NATO’nun stokları en az 30 gün boyunca muhafaza etme şartının önemli ölçüde gerisinde kalıyor. Raporda, ordunun yetersiz stoklardan muzdarip olduğu ve sorunun “yıllardır bilindiği” belirtiliyor.

Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’ya işgal girişimi  başlatmasının ardından Almanya’nın ve diğer birçok Batılı ülkenin Ukrayna’ya silah ve mühimmat göndermeye başlamasıyla stoklar daha da tükendi.

Alman hükümetine göre teslimatlar arasında 53.000 adet kundağı motorlu uçaksavar, 21.8 milyon adet ateşli silah ve 50 adet bunker-buster füze bulunuyor.

Alman Güvenlik ve Savunma Sanayii Derneği (BDSV) CEO’su Hans Christoph Atzpodien, “Bundeswehr stoklarından mühimmat çıkarılırsa ve aynı zamanda savunma sanayisine karşılık gelen siparişler verilmezse, kıtlık durumu düzelmez. Önemli siparişler vermemiz gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

Alman parlamentosunun savunma komiseri Eva Hoegl, Business Insider’a stokları yenilemek için ek 20 milyar € (19,5 milyar $) gerektiğini belirtti.

Almanya, Ukrayna ihtilafı ışığında Alman ordusunu güçlendirmek için Şubat ayında 100 milyar Euro’luk (97.4 milyar dolar) bir fon kurulduğunu duyurmuştu.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close