Kuveyt, iki adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı daha teslim aldı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Kuveyt, iki adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı daha teslim aldı

Abone Ol 

Kuveyt Hava Kuvvetleri, iki Eurofighter Typhoon savaş uçağı daha teslim alarak ülkedeki toplam Eurofighter Typhoon savaş uçağı sayısını altıya çıkardı.

Verilen bilgilere göre yapılan teslimat, Kuveyt’in askeri yeteneklerini artırmak için daha önce sipariş verdiği 28 adet  Eurofighter Typhoon savaş uçağı siparişin,in bir parçası olarak gerçekleşitirldi. 

Teslimatı gerçekleştiren üretici Leonardo Başkan Yardımcısı Guido Sibona, “Kuveyt Hava Kuvvetleri için geliştirdiğimiz Eurofighter Typhoon’lar, Avrupa programı kapsamında şimdiye kadar üretilmiş en gelişmiş uçaklardır.” açıklamasında bulundu. 

Guido Sibona; “İtalyan Hava Kuvvetleri ile işbirliği içinde, 28 uçaklık bir filoyu teslim etmek için son teknoloji altyapının inşasıyla birlikte ülkeye geniş kapsamlı bir hava savunma kabiliyeti sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Dünyanın en gelişmiş salınımlı savaş uçağı olarak tanımlanan Eurofighter Typhoon, Mach 1’in üzerinde (saatte 1.234 kilometre/767 mil) sürekli hızlarda yüksek hızlı uçuş sağlayan bir “süper seyir” kabiliyetine sahiptir.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close