Malezya, Slovakya'dan kundağı motorlu obüs satın almayı planlıyor - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Malezya, Slovakya’dan kundağı motorlu obüs satın almayı planlıyor

Abone Ol 

 Malezya, 16 ila 19 adet EVA 155 mm tekerlekli kundağı motorlu obüs satın almayı planlıyor.

EVA, Slovak şirketi Konstrukta Defence tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiş, tekerlekli, 155 mm’lik kundağı motorlu bir obüstür. 2015 yılında Çek Cumhuriyeti’ndeki IDET savunma fuarı sırasında tanıtıldı.

EVA, 6×6 arazi tipi TATRA kamyon şasisine dayanıyor, ancak sistem 8×8 kamyon şasisine de monte edilebilir.

EVA’nın silah sistemi, kamyon şasisinin arkasındaki mobil bir platform üzerine monte edilmiştir. Sağ ve sola +60°, -3.5° aşağı, +75° yukarı bir hareket kabiliyetine sahiptir. Tam otomatik yükleme sistemi, 12 mermi ve atışa hazır 12 barut şarjı ile silah platformunun arkasına monte edilmiştir. Diğer 12 mermi ve 12 barut yükü, kamyon şasesi üzerinde hava geçirmez ambalajda taşınmaktadır.

Tamamen zırhlı kabin, aracın önüne monte edilmiş ve üç kişilik mürettebat için ayrı koltuklara sahip. Mürettebat kabini kaynaklı çelik zırhtan yapılmıştır ve 7.62 mm küçük silah ateşine karşı koruma sağlar.

Maksimum menzil, mühimmatın ve barut hakkının tipine bağlıdır, ancak akıllı mühimmatlar ateşleyerek maksimum 41 km menzile ulaşılabilir.

EVA, otomatik modda dakikada 5 mermi ve manuel modda 3 dakikada 13 mermi atış hızına sahiptir. Sistem ateşleme konumunda devreye alındığında, daha dengeli bir ateşleme platformu sağlamak için kamyon şasisinin arkasında her iki tarafta bir çapa küreği hidrolik olarak indirilir.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close