İsrailli iki firma, insansız bir helikopteri silahla donattı: Golden Eagle - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

İsrailli iki firma, insansız bir helikopteri silahla donattı: Golden Eagle

Abone Ol 

İsrail merkezli Steadicopter ve Smart Shooter, modern bir namlu sistemi ile donatılmış yeni bir döner kanatlı insansız hava aracı geliştirdi.

-Defence Blog’da yayımlanan haberin çevirisi M5 tarafından yapılmıştır. 

 

Şirketlerden yapılan ortak açıklamaya göre Altın Kartal adı verilen yeni İHA, hassas vuruş kabiliyetine sahip ilk insansız helikopter olma özelliğini taşıyor.

Savaşta da kanıtlanmış olan Black Eagle 50E platformuna dayanan Golden Eagle, AI tabanlı teknolojiyi ve Smart Shooter’ın SMASH Dragon sistemini birleştiriyor. AI tabanlı bu teknoloji, üstün durumsal farkındalık ve otonom çok hedefli sınıflandırma ve izleme sağlıyor.

Uzaktan kumandalı bir robotik silah olan SMASH Dragon, hedefe kilitlenir, onu takip eder ve hassas hedef vuruşu sağlar.

SMASH Dragon, Golden Eagle’a takılıyken durağan ve hareketli hedeflerin isabetli bir şekilde vurulmasını sağlayan hedef belirleme, izleme algoritmaları ve gelişmiş bilgisayar yetenekleriyle benzersiz bir stabilizasyon konseptini bütünleştiriyor. Bu sistem, çeşitli saldırı silahları, keskin atış silahları, 40 mm ve diğer mühimmatları büyük bir hassasiyetle kullanabiliyor.

Bu yapay zeka sistemi, gelişmiş veri işleme sayesinde, kişi veya araç gibi farklı hedef türlerini, hareket halinde veya sabit olup olmadıklarını ve daha önce sahada bulunup bulunmadıklarından bağımsız olarak tanımlıyor ve ayırt ediyor.

Hafif olması dolayısıyla uzun görev olanağı sağlayan, son derece uygun maliyetli olması, kullanımı basit olması ve dolayısıyla da bakımı kolay olması ile öne çıkan Golden Eagle, başarılı bir görev tamamlama için dikey kalkış ve iniş kabiliyetine sahip.

Steadicopter’de Satış, Pazarlama ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Noam Lidor, “Günümüzün karmaşık savaş ortamı, orduların görevleri gerçekleştirmesini ve hedefleri uzaktan, hatta bölgeye bile girmeden etkisiz hale getirmesini sağlayan gelişmiş çözümler gerektiriyor” diyor.

 

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close