Washington fikir değiştirdi: Kuzey Kore’nin denediği füzeler balistikti - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Washington fikir değiştirdi: Kuzey Kore’nin denediği füzeler balistikti

Abone Ol 

ABD Asya-Pasifik Komutanlığı, Kuzey Kore’nin dün denediği iki füzenin balistik füze olduğunu ve durumu takip ederek, müttefiklerle istişareler gerçekleştirdiğini bildirdi

Asya-Pasifik Komutanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, “Pyongyang yönetiminin balistik füze denemeleri, gayrimeşru silahlanma programının komşu ülkelere ve dünyaya yönelttiği tehdidin açık göstergesi” ifadeleri kullanıldı.

Japonya ve Güney Kore endişeli

Kuzey Kore’nin Sarı Deniz üzerinde yaptığı füze denemeleri, Japonya ve Güney Kore’de de tepki ve endişeyle karşılandı.

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, konuya dair yaptığı açıklamasında, “Kuzey Kore’nin balistik füze denemeleri, Japonya ve bölgenin güvenliğini tehdit ediyor” dedi.

Japon hükümetinin, Deniz Kuvvetleri’nden muhtemel tehlikeye karşı teyakkuzda olmasını ve rutin olmayan gelişmeleri derhal bildirmesini istediği iddia edildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı ise gelişmeleri takip ettiğini ve Kuzey Kore tarafından fırlatılan füzelerin denize düştüğünü aktardı.

Washington “Sorun yok” demişti

Öte yandan, Kuzey Kore’nin füze denemelerinin ardından Londra merkezli Şarku’l Avsat gazetesine konuşan üst düzey bir ABD’li yetkili, füzelerin balistik füze olmadığı ve ciddi bir sorun görülmediğini söylemişti.

Asya-Pasifik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamanın ise Japonya ve Güney Kore gibi müttefik ülkelerle yapılan istişare sonucunda yapıldığı tahmin ediliyor.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close