İsrail Gazze'ye dönük yeni kara saldırısı başlattı - M5 Dergi
GenelGündemÖne Çıkan

İsrail Gazze’ye dönük yeni kara saldırısı başlattı

Abone Ol 

İsrail ordusu (IDF), “Gideon’un Savaş Arabaları Operasyonu” adıyla kara saldırısı başlattığını kuzey ve güney bölgelerde yeni alanlara girdiğini ve bu süreçte Hamas’a ait 670 hedefi vurduğunu açıkladı.

The Jarusalem Post gazetesinin ordu kaynaklarına dayandırdığı haberinde İsrail güçlerinin son birkaç gün içinde Gazze’nin kuzey ve güneyinde daha önce bu yoğunlukta girmediği bölgelerde kontrol sağlamaya başladığı bildirildi. IDF kaynakları, kara operasyonlarıyla birlikte Gazze’nin yaklaşık yüzde 40-50’sinin kontrol altına alındığını, bu oranın yüzde 70-80’e cikarılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Gazze Şeridi’ndeki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir el-Burs, AA muhabirine, Gazze’nin birçok bölgesine İsrail’in yoğun hava saldırıları düzenlediğini belirtti. İsrail’in sabah saatlerinden itibaren gerçekleştirdiği saldırılarda 106 Filistinlinin yaşamını yitirdiği aktaran Burs, son 24 saatteki saldırılarda ölenlerin sayısının ise 153’e yükseldiğini kaydetti.

Burs, Filistinlilerin evlerini hedef alan İsrail’in gece saatlerinden başlayarak sabah saatlerine kadar “katliam” yaptığını vurguladı.

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü: Yakıt yetersizliği nedeniyle hizmetlerimiz 72 saat içinde durabilir

Gazze’deki Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü, yakıt sıkıntısı nedeniyle 72 saat içinde araçlarının tamamının hizmet dışı kalabileceği uyarısında bulundu.

Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kurumun insanı görevlerini yerine getirmekte ciddi zorluklar yaşadığı vurgulandı.

Açıklamada, “İsrail’in yoğun hava saldırıları ve sivillerin yaşadığı evleri hedef almasının sürdüğü bir ortamda, vatandaşların yardım çağrılarına yanıt veremeyecek duruma geliyoruz. Çünkü elimizde yeterli yakıt, ağır kurtarma ekipmanı, yedek parça ve araçları onaracak malzeme yok.” ifadelerine yer verildi.

Gazze Şeridi genelindeki araçların yüzde 75’inin çalışamaz hale gelme riskiyle karşı karşıya olduğu belirtilen açıklamada, “Yakıt krizi her geçen gün derinleşiyor. İşgalci İsrail, temel insani ihtiyaçlar için gerekli olan minimum yakıtın dahi girişine izin vermiyor. Yakıt yetersizliği nedeniyle hizmetlerimiz 72 saat içinde durabilir” denildi.

Katar’da İsrail ile Hamas arasında sürdürülen ateşkes müzakereleri henüz somut bir sonuca ulaşmazken, uluslararası kamuoyu taraflara itidal ve sivillerin korunması çağrısında bulunmaya devam ediyor.

Kaynak: M5 / AA

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close