Ukrayna, Droid TW 12.7 robotik savaş aracını cephelerde kullanmaya başladı
Ukrayna Savunma Bakanlığı, Browning makineli tüfekle donatılmış yeni Droid TW 12.7 robotik savaş sisteminin operasyonel kullanımını onayladığını açıkladı.
Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; paletli platformun muharebe görevlerini desteklemeye hazır olduğu ve başarıyla gösterdiği bir dizi güvenilirlik testinin ardından sahaya sürüldüğü belirtildi.
Droid robot, bir tablet aracılığıyla uzaktan kontrol edilebildiği için otonom operasyonlara olanak sağlıyor.
Dijital iletişimle çalışarak en zor koşullarda bile askerlerin güvenliğini ve operasyonel esnekliği sağlıyor.
Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Dmytro Klimenkov yaptığı açıklamada; “Modern savaşta teknoloji, savaş alanında avantaj sağlamada çok önemli bir rol oynuyor. Ukrayna robotik sistemi Droid TW 12.7’nin kodlanması ve onaylanması, inovasyonun Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine entegre edilmesi yönünde atılmış önemli bir adımdır.” ifadelerini kullandı.
‘Yüksek Teknolojili’ Ordu
Ukrayna tarafından, Droid TW robotunun kullanımının onaylanması, Ukrayna’nın savunma kabiliyetlerini modernize etmeye yönelik devam eden çabalarının bir parçası olarak lanse edildi.
Ukrayna Savunma Bakanlığı sadece 2024 yılının ilk altı ayında yaklaşık 500 yeni silah ve askeri teçhizatı hizmete soktu.
Kiev ayrıca Rusya’ya karşı taktiksel üstünlük sağlamayı amaçlayan bir “robotlar ordusu” geliştirme planlarını da hızlandırdığını açıkladı.
Ukrayna savunma sanayinde üst düzey bir yönetici olan Nataliia Kushnerska’ya göre robotik platformların yükselişi modern savaşta yeni bir dönemin başlangıcına işaret ediyor.
Kaynak: M5