Rusya, Su-57 savaş uçağında yeni nesil motoru test ediyor - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Rusya, Su-57 savaş uçağında yeni nesil motoru test ediyor

Abone Ol 

Rusya’nın devlet savunma şirketi Rostec, Su-57 Felon beşinci nesil savaş uçağının “izdeliye 177” olarak bilinen yeni nesil motorla ilk uçuşunu tamamladığını açıkladı.

Rostec’in açıklamasına göre, United Aircraft Corporation ve United Engine Corporation, Su-57 beşinci nesil havacılık kompleksinin bir parçası olarak “izdeliye 177” motorunun uçuş testlerine başladı.

Şirket, uçuşun standart bir şekilde ve belirlenen uçuş görevine uygun olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Rostec, yeni motorun maksimum 16.000 kilogram kuvvetinde art yakıcı itiş gücü sağladığını açıklarken, ayrıca, motorun tüm çalışma modlarında yakıt tüketimini azalttığını ve hizmet ömrü göstergelerini artırdığını da belirtti.

Rostec’e göre, yeni teknolojiler, malzemeler ve tasarım çözümlerinin kullanılması, United Engine Corporation’ın önceki nesil motorlara kıyasla daha gelişmiş teknik özelliklere sahip bir güç ünitesi yaratmasını sağladı.

Su-57, Rus yetkililer tarafından çok çeşitli savaş görevlerini yerine getirmek üzere tasarlanmış çok rollü bir avcı uçağı olarak tanımlanıyor.

Rostec’e göre, uçak hava, kara ve deniz hedeflerini vurabilir ve zorlu hava koşulları ve karmaşık elektronik savaş ortamları da dahil olmak üzere 24 saat boyunca çalışabilir.

Şirket, uçağın düşük gözlemlenebilirlik özelliklerinin, modern hava savunma sistemleriyle karşı karşıya kaldığında bile hedefleri vurabilmesini sağladığını belirtti.

Rostec, kaç test uçuşu planlandığını veya yeni motorun halihazırda hizmet veren uçaklara takılıp takılmayacağını açıklamadı.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close