Japonya SM-6 füzelerini ABD ile ortak üretecek - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Japonya SM-6 füzelerini ABD ile ortak üretecek

Abone Ol 

Japonya, Standart Füze 6 (SM-6) füzelerinin Amerika Birleşik Devletleri ile ortak üretimini teklif etti.

Naval News tarafındanverilen bilgilere göre, Japonya Savunma Bakanı Gen Nakatani bu öneriyi 30 Mart’ta Pentagon şefi Lloyd Austin ile yaptığı görüşme sırasında açıkladı.

Bu füzeler hem mevcut Japon filosu destroyerlerinde hem de 2027-2028 yıllarında hizmete girmesi planlanan ASEV projesi kapsamındaki yeni gemilerde kullanılacak.

Japonya ayrıca, geçen yılın Temmuz ayında üzerinde anlaşmaya varılan orta menzilli havadan havaya füzeler AIM-120 AMRAAM’ın üretimini hızlandırma çabalarını da açıkladı.

Füzeler tamamen, havacılık silahları geliştirme ve üretme konusunda uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip olan Japon Mitsubishi Heavy Industries şirketi tarafından üretilecek. Bu da Japonya’nın Amerikan bileşenlerine olan bağımlılığını azaltmasını sağlayacak.

Bu arada Japonya ve ABD, Patriot hava savunma sistemi için karşılıklı yarar sağlayacak ortak füze üretimi olanaklarını araştırma konusunda da anlaştı.

Japonya için SM-6

Ocak 2025’in sonlarında ABD Dışişleri Bakanlığı, Standard Missile 6 karadan havaya füzelerinin Japonya’ya potansiyel satışının onaylandığını duyurdu.

Bu satış, toplam değeri 900 milyon dolar olan 150 adet Blok 1 füzenin yanı sıra ilgili ek ekipmanı da kapsıyor.

Füze alımı, Japonya’nın füze savunmasının güçlendirilmesi ve Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri’nin su üstü bileşeninin geliştirilmesi kapsamında gerçekleşiyor.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close