Fransa, CAESAR obüs üretimini iki katına çıkarıyor - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Fransa, CAESAR obüs üretimini iki katına çıkarıyor

Abone Ol 

Fransa, Ukrayna’ya teslimatı bir yıl daha hızlandırmak için CAESAR Obüs üretimini iki katına çıkarıyor.

Danimarka Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, öncelikle Ukrayna Savunma Kuvvetleri’ne silah tedariki için ek fon tahsis edilmesine odaklanan bir açıklama yayınlamış ve Fransız yapımı CEASAR kundağı motorlu obüslerinin Ukrayna kuvvetlerine tesliminin hızlandırılmasına yönelik taahhütte bulunmuştu.

Bakanlık yeni yayınladığı açıklamada ise; Fransız yapımı CAESAR kundağı motorlu obüslerin Ukrayna’ya teslimine ilişkin takvimin ilerletildiğini kaydetti.

Verilen bilgilere göre; başlangıçta 2026 yılında teslim edilmesi planlanan 155 mm’lik obüsler artık önümüzdeki yıl gibi erken bir tarihte tedarik edilecek.

Üretici KNDS tarafından Ukrayna için üretilen ilave CAESAR kundağı motorlu obüslerin satın alınmasına yönelik anlaşmalar bu yılın Mart ayında gerçekleştirilmişti.

Bu gelişmenin, Fransa’nın CAESAR obüslerinin üretim döngüsünü 30 aydan 15 aya indirmesi ve bu sistemlerin üretim hızını arttırmasıyla doğrudan ilişkili görünüyor.

Bu yılın ilkbaharı itibariyle Fransa ayda altı adet CAESAR kundağı motorlu obüs üretirken, Kasım ayında ülkenin Savunma Bakanlığı üretimin ayda 12 adede yükseldiğini bildirmişti.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close