Finlandiya, yeni arazi aracı TRACKX’i tanıttı
Finlandiyalı savunma şirketi Patria, aşırı savaş alanı hareketliliği için “en üstün” platform olarak tanımladığı paletli arazi aracı TRACKX’i tanıttı.
Kar, orman, yol ve su üzerinde çalışmak üzere tasarlanan araç, sürücü ve komutan dahil olmak üzere 12 askere kadar taşıyabilir ve balistik ve mayınlara karşı NATO standardında koruma sağlar.
Maksimum savaş ağırlığı 15,5 ton olan araç, saatte 80 kilometre hıza ulaşabiliyor ve amfibi özelliği sayesinde saatte dört kilometre hızla suda ilerleyebiliyor.
Üretici Patria tarafından verilen bilgilere göre; ekstra koruma için TRACKX, 12,7 mm makineli tüfekle donatılmıştır ve askerlerin zorlu ortamlarda tehditlerle mücadele etmesini sağlar.
Patria İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jussi Järvinen yaptığı açıklamada;
“Patria, bu yeni ve olağanüstü arazi aracı Patria TRACKX’i piyasaya sürmüş olmaktan büyük gurur duymaktadır. Bu araç, askeri birimlerin yüksek hareket kabiliyeti standartları gerektiren çeşitli uygulamalar için optimum bir çözüm sunmaktadır.”
ifadelerini kullandı.
Londra’da düzenlenen Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Uluslararası Fuarı (DSEI) 2025’te tanıtılan TRACKX’in 2027 yılına kadar seri üretime geçmesi bekleniyor.
Kaynak: M5