Filipinler ilk denizaltısı için girişimlere başladı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Filipinler ilk denizaltısı için girişimlere başladı

Abone Ol 

ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) ve Fincantieri’den oluşan bir Alman-İtalyan konsorsiyumu, ülkenin denizaltı filosunu geliştirme programının bir parçası olarak Filipinler’e denizaltı teklif etti.

İki şirket tarafından yapılan ortak açıklamada teklifin; Filipinler’e modern bir denizaltı kabiliyeti sağlamayı hedeflediği belirtildi.

Teklif, şu anda İtalyan Donanması’nda hizmet veren ve ihracata hazır olan U212 NFS ve NFS EVO denizaltılarını içeriyor.

Horizon III modernizasyon girişiminin bir parçası olarak Filipin Donanması, gelişmiş silah sistemleri edinerek ülkenin deniz savunmasını güçlendirmeyi amaçlıyor. Fincantieri’nin basın açıklamasına göre özellikle denizaltılar, Güney Çin Denizi başta olmak üzere karasularında güvenlik için potansiyel bir oyun değiştirici olarak görülüyor.

Filipinler 2012 yılında silahlı kuvvetler modernizasyon programı kapsamında denizaltı tedarikini değerlendirmeye başlamış olsa da, Güney Çin Denizi’nde Çin’in de dahil olduğu son gerginlikler, donanma kabiliyetlerini genişletme konusundaki ilgiyi yeniden canlandırdı.

Filipin Donanması hiçbir zaman denizaltı kullanmadı ancak Çin ile devam eden deniz anlaşmazlıkları sırasında ulusal savunmayı güçlendirebilmek için bu seçeneği değerlendirmeye başladı.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close