Avustralya LRASM füzelerini F/A-18F savaş uçaklarına entegre etti - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Avustralya LRASM füzelerini F/A-18F savaş uçaklarına entegre etti

Abone Ol 

Avustralya Savunma Bakanlığı, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin (RAAF) Uzun Menzilli Gemisavar Füzelerinin (LRASM) F/A-18F Super Hornet savaş uçaklarına entegrasyonunu ve sertifikasyonunu tamamladığını duyurdu.

Avustralya Hava Kuvvetleri, ordunun gemisavar yeteneklerini geliştirecek olan füze artık bu tip uçaklardan operasyonel olarak konuşlandırılmaya ve kullanılmaya hazır olduğunu açıkladı.

Hava Kuvvetleri tarafından verilen bilgielre göre; füze artık operasyonel olarak konuşlandırılmaya hazır ve RAAF’ın gemisavar yeteneklerini arttıracak.

Verilen bilgilere göre son testler Kaliforniya açıklarında ABD Donanması havacılık birimlerinin desteğiyle gerçekleştirildi.

Avustralya, 370 kilometre menzile sahip LRASM füzelerinin standart konfigürasyonda satın alınması için 95.5 milyon dolar ayırdığını açıklamıştı.

Verilen bilgilere göre ayrıca; entegrasyon çalışmaları yazılım güncellemelerinin ötesine geçerek E-7A Wedgetail havadan erken uyarı ve kontrol uçağı ve EA-18G Growler elektronik harp jetleri gibi ABD Donanması P-8A Poseidon deniz karakol uçaklarıyla birlikte çalışan diğer RAAF uçaklarını da kapsadı.

Avustralya, uzun menzilli seyir füzeleri ve yeni hipersonik sistemler de dahil olmak üzere uzun menzilli saldırı kabiliyetlerine toplamda 28 milyar ila 35 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close