ABD Ordusu'dan Stinger füzeleri için yeni sözleşme - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD Ordusu’dan Stinger füzeleri için yeni sözleşme

Abone Ol 

Savunma sanayi üreticisi Raytheon Missile Defense, 2031 yılına kadar Stinger karadan havaya füzeleri, yardımcı ekipman ve ilgili destek hizmetleri üretmek üzere yarım milyar dolardan fazla değerde yeni bir sözleşme imzaladığını açıkladı.

Savunma sanayi üreticisi Raytheon Missile Defense tarafından verilen bilgilere göre anlaşma, ABD ordusunun ABD ordusunun en fazla kullandığı kısa menzilli hava savunma platformlarından biri olan, Stinger silah sisteminin üretiminin artırılmasını sağlayacak.

Stinger sistemi, 1980’lerden bu yana ABD ve müttefik kara kuvvetlerinin temel unsurlarından birisi olmuştur ve yeni savaş alanı gereksinimlerine yanıt olarak gelişmeye devam etmektedir.

Verilen bilgilere göre sözleşme, kısa menzilli hava savunma sistemlerine olan talebin dünya çapında artmasıyla birlikte imzalandı.

Stinger

Soğuk Savaş dönemindeki uçaklara karşı koymak için geliştirilen Stinger, güncellenmiş versiyonu ve geliştirilmiş güdüm yazılımı ile modernize edildi.

Sistem; piyade birimleri tarafından yaygın olarak kullanılan omuzdan ateşlenen konfigürasyona ek olarak, füze araç monteli sistemlere ve döner kanatlı uçaklara da entegre edilerek operasyonel esnekliğe ulaştı.

Sistem, ABD tarafından sağlanan Stinger füzelerinin Ukrayna güçlerinin Rus hava saldırılarına karşı savunmasına yardımcı olduğu kabul edilen Ukrayna’da yaygın olarak kullanılmasıyla yeniden küresel ilgi gördü.

Sistemin bu koşullardaki etkinliği, insansız ve döner kanatlı tehditlerin giderek yaygınlaştığı günümüz savaş alanında önemini pekiştirdi.

Anlaşma ile; Stinger’ın en az 2031 yılına kadar üretiminin devam etmesi ve ABD Ordusu’nun ve müttefiklerinin hava savunma cephaneliklerinin ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close