Polonya, Ukrayna’ya 10 adet Leopard tankı teslim edeceğini duyurdu
Polonya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya 10 Leopard tankı göndereceğini ve Kiev’in Rusya’nın işgaline karşı koymak için çok önemli olduğunu söylediği araçlardan daha fazlasını sağlamayı hedeflediğini açıkladı.
Polonya Savunma Bakanlığı, Kiev’e toplam 14 Alman yapımı Leopard 2 ağır tankı gönderme sözü vermişti ve ilk dördü Rusya’nın Ukrayna’daki saldırısının birinci yıldönümü olan Şubat ayı sonunda teslim edilmişti.
Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Varşova’da gazetecilere verdiği demeçte; “Polonya bu hafta içerisinde Ukrayna’ya 10 Leopard 2A4 tankı teslim edecek” açıklamasında bulundu.
Blaszczak ayrıca, Polonya’nın Ukrayna’da kullanılan muharebe tankları için bir servis merkezi kuracağını da açıkladı.
Blaszczak, “Polonya’da Ukrayna’ya teslim edilen Leopard tanklarının bakım ve onarımını yapacak bir servis merkezi kurmaya hazırız. Bunun için Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ile bir görüşme gerçekleştireceğim.” açıklamasında bulundu.
Polonya, modern Leopard 2 tanklarını Ukrayna’ya gönderme çabalarına öncülük ediyordu. Bu yılın başlarında Almanya bu tankların gönderilmesini kabul etti ve Polonya, İsveç, Finlandiya ve Portekiz gibi diğer ülkelerden gelen teslimatlara yeşil ışık yaktı.
Kaynak: M5