Bilim İnsanları: "Uçan Arabaları Günlük Kullanıma Uygun Hale Getirdik" - M5 Dergi
GenelÖne Çıkan

Bilim İnsanları: “Uçan Arabaları Günlük Kullanıma Uygun Hale Getirdik”

Abone Ol 

Konunun araştırma görevlisi, “Bu araçların maliyetlerini meşrulaştırmak için yoğun saatlerde günde iki kez 15 sefer yapmasını beklerim” diyor.

Araştırmacılar, uçan arabalara enerji sağlayabilen son derece yoğun bataryaları hızla şarj etmenin ve uçan arabaları teorik olarak günlük kullanıma uygun hale getirmenin yolunu buldu.

Penn State Üniversitesi’nden keşfi yapan araştırmacılara göre, elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) araçlarına yönelik bu buluş, yakın gelecekte yeni nesil ulaşım sistemlerinin ticarileştirilmesini sağlayabilir.

Penn State’teki Elektrokimyasal Motor Merkezi’nin direktörü Chao-Yang Wang, “Bu makalede yaptığımız çalışmanın, halka bu araçlara nihayet ulaşabilmek için 20 yıla daha ihtiyacımız olmadığına dair güçlü bir fikir vereceğini umuyorum” dedi.

Araştırma 7 Haziran’da bilimsel dergi Joule’de yayımlandı.

Dr. Wang ve ekibi, eVTOL araçlarına uygun olabilecek, yoğun enerjili lityum iyon bataryalar üzerinde deneyler yaptı. Bataryaların her biri, sadece 5 ila 10 dakika içinde yaklaşık 80 kilometrelik bir yolculuk için yetecek kadar şarj edilebilir.

Çözüm, nikel folyo kullanarak bataryayı belirli bir sıcaklığa kadar hızla ısıtmakta yatıyor. Bu da herhangi bir hasara neden olmadan ultra hızlı şarj sağlıyor.

Dr. Wang, “Uçan arabaların çok fazla zaman kaybını ortadan kaldırma, üretkenliği artırma ve gökyüzü koridorlarını ulaşıma açma potansiyeli olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Ticari açıdan, bu araçların maliyetlerini meşrulaştırmak için yoğun saatlerde günde iki kez 15 sefer yapmasını beklerim. İlk kullanım muhtemelen şehirden havaalanına, üç ila 4 kişiyi yaklaşık 80 kilometre taşıyarak yapılacak.”

Kaynak: Independent

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close