Avustralya ve ABD, Yüksek Teknolojili Seyir Füzeleri Geliştirmek İçin Anlaşmaya Vardı - M5 Dergi
GenelÖne ÇıkanSavunma Haberleri

Avustralya ve ABD, Yüksek Teknolojili Seyir Füzeleri Geliştirmek İçin Anlaşmaya Vardı

Abone Ol 

Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya, Asya-Pasifik bölgesindeki askeri güç dengesini değiştirebilecek havadan fırlatılan hipersonik seyir füzeleri inşaa etmek için ortaklığa gitti.

National Defense Magazine’de yayımlanan bilgiler M5 tarafından çevrilmiştir.

Savunma yetkilileri, hipersonik füzeleri potansiyel olarak oyunu değiştiren silahlar olarak görüyor. Uzmanlara göre, planlanan yeni füzeler olağanüstü manevra kabiliyetiyle Mach 5’ten daha yüksek hızlarda yol alabilme yetenekleri ile ABD ve müttefik kuvvetlerine ezici bir saldırı seçeneği sağlayacak.

ABD ve Avustralya’nın yeni projesi, iki ülke tarafından Aralık ayında resmi olarak duyurulan bir “Müttefik Prototip Oluşturma Girişimi”nin bir parçası olarak hayata geçiriliyor. Amaç, hipersonik teknolojiyi uygun maliyetli olarak uzun menzilli füzelere dönüştürmek.

ABD’nin Araştırma ve Mühendislik Savunma Müsteşar Yardımcısı Michael Kratsios, “Bu girişim, hipersonik araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin geleceği için çok önemli bir adım, ABD ve müttefiklerinin dünyaya liderlik etmesini sağlayacak bir gelişme” açıklamasında bulundu.

Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri şefi Marshal Mel Hupfeld ise “Bu girişim, Avustralya’nın güvenliğini ve refahını ilerletmek ve Hava Muharebe Yetenek Programımızı ilerletmek için büyük bir fırsat” açıklamasında bulundu.

Yeni seyir füzeleri başlangıçta uçaklara konuşlandırılacak olsa da uzmanlar, teknolojinin zamanla denizden ve yerden fırlatılan sistemlere de dönüşmesini öngörüyor.

ABD Hava Kuvvetleri Satın Alma Teknoloji ve Lojistik Bakan Yardımcısı Will Roper, “Seyir füzelerindeki Scramjet teknolojisi, daha ucuz ve daha küçük hipersonik silahlar yapmamızı sağlıyor ve bunlar kısa dönemde savaş uçağı envanterimize girebilecek.” diyerek teknolojinin deniz ve yer sistemleri için de geliştirilmek istendiğini açıkladı.

Her iki ülke de özellikle üretilecek silahların konvansiyonel kalmasını ve nükleer savaş başlıklarıyla desteklenmesini istiyor.

Kaynak: M5 Özel İçeriğidir. Kaynak gösterilerek kullanılabilir.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close