ABD Slovakya'ya AH-1Z Taarruz Helikopterlerinin satışını onayladı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD Slovakya’ya AH-1Z Taarruz Helikopterlerinin satışını onayladı

Abone Ol 

ABD Dışişleri Bakanlığı Slovakya’nın Bell Textron’dan 12 adet AH-1Z saldırı helikopteri satın alma talebini onayladığını açıkladı.

Tahmini maliyeti 600 milyon dolar olan potansiyel satış kapsamında alınacak olan AH-1Z helikopterleri, 1.680 AGR-20 Gelişmiş Hassas Öldürme Silah Sistemi (APKWS) içeriyor.

Bratislava anlaşma kapsamında ayrıca, savaş helikopterleri için 26 adet T-700 GE 401C motoru ve 14 adet Honeywell gömülü küresel konumlandırma/atalet navigasyon sistemi alacak.

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı’na göre, potansiyel anlaşma Slovakya’nın mevcut ve gelecekteki tehditleri karşılama yeteneğini geliştirmeye yardımcı olacak.

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı’ndan yapılan açıklamada; “Sözkonusu satış; Avrupa’da siyasi istikrar ve ekonomik ilerlemeyi korurken, bir NATO müttefikinin güvenliğini de güçlendirerek ABD’nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerini de destekleyecek.” ifadeleri kullanıldı.

‘Rekabet Avantajı Sağlıyor’

Başlangıçta ABD Deniz Piyadeleri için geliştirilen AH-1Z Viper, birden fazla füze fırlatabilen çift motorlu bir helikopterdir.

En zorlu ortamlarda bile hem havadan havaya hem de havadan karaya hedefleri etkili bir şekilde vurmalarına olanak tanıyarak askeri müşterilere “rekabet avantajı” sağlamak üzere tasarlandığı bildirildi.

Ayrıca minimum lojistik ayak izine sahip ve operatörler için bakım kolaylığı sunuyor.

Üretici Bell’e göre Viper saatte 370 kilometre hıza ulaşabilir ve 574 kilometre daha uzaktaki görevleri destekleyebilir.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close