ABD Merkez Komutanlığı: “Düzenlenen hava operasyonu ile Husilere ait radar sahaları imha edildi”
ABD ordusu, Yemen’de koalisyon güçleri ve bölgedeki ticari gemiler için tehdit olarak gördüğü İran destekli bir Husi gruplara karşı yeni bir kava harekatı düzenlediğini açıkladı.
ABD ordusu, Yemen’de koalisyon güçleri ve bölgedeki ticari gemiler için tehdit olarak gördüğü İran destekli bir Husi gruplara karşı yeni bir kava harekatı düzenlediğini açıkladı.
ABD Merkez Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada; “Geçtiğimiz 24 saat içinde ABD Merkez Komutanlığı kuvvetleri Yemen’de Husilerin kontrolündeki bir bölgede İran destekli bir Husi radar sahasını başarıyla imha etmiştir.” ifadeleri kullanıldı.
Radar sahasının ABD, koalisyon güçleri ve bölgedeki ticari gemiler için yakın bir tehdit oluşturduğu tespit edildiği belitilen açıklamada;
“Bu eylem seyrüsefer özgürlüğünü korumak ve uluslararası suları daha güvenli ve emniyetli hale getirmek için gerçekleştirilmiştir.”
ifadeleri kullanıldı.
Husi hareketi, Ekim 2023’te patlak veren İsrail-Filistin savaşının ardından Gazze’nin bombalanmasını önlemek ve İsrail’e yardımları engellemek için Kızıldeniz’deki saldırılarını artırdı.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 10 Ocak’ta Husilerin ticari gemilere yönelik saldırılarına son verilmesini talep eden bir karar kabul etmesi, koalisyonun Yemen’deki Husi hedeflerine yönelik hava saldırılarını arttırmasına yol açtı.
Kaynak: M5