İtalya, 1.000 adet zırhlı araç üretimi için program başlattı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

İtalya, 1.000 adet zırhlı araç üretimi için program başlattı

Abone Ol 

İtalyan ordusundan üst düzey bir yetkilinin açıklamasına göre İtalya, 5.4 milyar dolar bütçe kapsamında yeni bir paletli savaş aracı programı başlatacak.

İtalyan ordusundan üst düzey bir yetkilinin ABD merkezli Defense News’e verdiği bilgiye göre İtalyan ordusu, Ukrayna’daki savaşın dünyadaki kara muharebesini yeniden gündeme taşıması nedeniyle en az 1.000 araçlık bir kara unsuru üretimi için 5.4 milyar dolarlık bir program başlattı.

Defence News tarafından verilen bilgiler göre İtalya, sözkonusu plana Avrupalı firmaları da dahil edecek ve bu firmalar arasında İtalya merkezli savunma sanayi üreticileri Leonardo ve Iveco’nun da olması bekleniyor.

İtalyan ordusunun Genel Planlama ve Finans Bölümü Başkanı Tümgeneral Francesco Olla konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Programatik açıdan bakıldığında, operasyonel gereksinimlerle ilgili tüm süreç ve belgeler onaylandı. Savunma Bakanlığı gerekli bütçenin önemli bir bölümünü plan için tahsis etti.” açıklamasında bulundu.

İtalyan ordusu bu plan kapsamında; 1000 adete kadar zırhlı, açık mimari, ağır komuta ve kontrol kabiliyeti olan araç, insansız hava araçları ve insansız kara araçları almayı hedefliyor.

Defence News’e konuşan üst düzey İtalyan ordu yetkilisi, programın detaylarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close