İstihbarat Raporu: "Kuzey Kore, 400'den Fazla eskiyen savaş uçağını kamikaze İHA'lara dönüştürüyor" - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

İstihbarat Raporu: “Kuzey Kore, 400’den Fazla eskiyen savaş uçağını kamikaze İHA’lara dönüştürüyor”

Abone Ol 

Kuzey Kore, askeri modernizasyon projesinin bir parçası olarak yüzlerce Sovyet menşeli Mig savaş uçağını kamikaze insansız hava araçlarına dönüştürüyor.

The Korea Times’ın istihbarat raporlarına dayandırdığı habere göre, bu yeniden kullanım, uçakların hassas güdümlü mühimmatla donatılmasını içeriyor.

Haberde kamikaze dronlarının Güney Kore’nin sanayi ve altyapı hedeflerine yönelik saldırılar için tasarlandığı belirtildi.

400’den Fazla Mig Mevcut

Savunma analisti, Korea Military Network’ün kurucusu ve başkanı Shin In-kyun’a göre Kuzey Kore 431’i Mig olmak üzere toplam 465 savaş uçağına sahip.

Bunlar arasında 107 adet MiG-17, 100 adet MiG-19, 150 adet MiG-21, 56 adet MiG-23 ve 18 adet MiG-29 bulunuyor.

Uzaktan Otopilot Sistemi

Savunma analisti Sung-pyo yaptığı değerlendirmede, Pyongyang’ın 1980’lerde benzer bir uzaktan otomatik pilot sistemi (RAS) kullandığını ve muhtemelen kamikaze dronlarını üretme, kullanma ve bakımını yapma kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Savunma analisti Sung-pyo ayrıca, ABD yapımı MQ-9 Reaper ve RQ-4 Global Hawk insansız hava araçlarına benzeyen ve yakın zamanda tanıtılan Kuzey Kore İHA’larının yeteneklerinin göz ardı edilmemesi konusunda da uyarıda bulundu.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close