Rusya ve İran Donanmaları, askeri işbirliğini genişletecek - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Rusya ve İran Donanmaları, askeri işbirliğini genişletecek

Abone Ol 

Rus Donanması Başkomutanı Amiral Nikolai Yevmenov, Rusya’nın İran ile deniz işbirliğinin geliştirilmesi ve İran Donanması ile çeşitli alanlarda ikili anlaşmalara varmaya hazır olduğunu açıkladı.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Shahram Irani ile Tahran’da yaptığı görüşmede konuşan Rus amiral, İran ve Rus deniz kuvvetleri arasındaki bağların güçlendirilmesinin önemini vurguladı ve İran ziyaretinin iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesine yol açacağını umduğunu ifade etti.

Yevmenov, Rus Donanmasının İran ile ikili etkileşimin daha fazla teşvik edilmesi konusunda bir anlaşmaya varmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

İrani ise, Rus deniz kuvvetlerinin İran ve Çin ile üç ortak tatbikata katılmasının ortak düşmanlarına “çok önemli” bir mesaj ilettiğini belirtti.

Mart ayında, İran, Çin ve Rusya deniz kuvvetleri Umman Denizi’nde ortak deniz tatbikatları düzenlemiş ve üç ülke donanmaları arasındaki işbirliğini derinleştirme çabalarını artırmıştı.

Press TV’nin haberine göre Irani, Rus deniz kuvvetlerinin İran ve Çin ile ortak tatbikatlar düzenleme çabalarını memnuniyetle karşıladı ve farklı sektörlerde, özellikle eğitim ve teknik alanlarda etkileşimi artırmak için ortak bir komite oluşturmanın önemini vurguladı.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close