İngiltere, üç yeni ağır insansız kara aracının denemelerini gerçekleştirdi - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

İngiltere, üç yeni ağır insansız kara aracının denemelerini gerçekleştirdi

Abone Ol 

İngiltere, üç yeni ağır insansız kara aracının denemelerinin gerçekleştirdiğini duyurdu.

İngiltere medyasında verilen bilgilere göre; Defence Equipment and Support (DE&S) tarafından düzenlenen testlerde Elbit System’in ROBUST UGV’si, Milrem Robotics’in Type X savaş aracı ve Rheinmetall’in Wiesel robotik aracı test edildi.

Verilen bilgilere göre; iki haftadan fazla süren denemeler, ağır insansız kara araçlarının hız, arazi ve iletişim sistemlerini değerlendirilmesi hedefi ile gerçekleştirildi. Araçlar, çeşitli savaş alanı senaryolarındaki etkinliklerini değerlendirmek için “sıkı” denemelerden geçtiler.

İngiliz Ordusu Zırhlı Denemeler ve Geliştirme Birimi yetkilisi James de St John-Pryce’a göre test, önümüzdeki 10 ila 30 yıl içinde savaş alanında nelerin başarılabileceğini belirlemeye yönelik bir adım olarak gerçekleştirildi.

Pryce yaptığı açıklamada; “Hiç şüpheniz olmasın, çok uzun ve başarılı bir yolculuğun ilk adımındayız. Ordu ve endüstri ortaklarımız arasındaki işbirliği ile şahit olduklarımız beni heyecanlandırdı” ifadelerini kullandı.

Denemesi yapılan insansız kara araçları

Elbit Systems’in ROBUST 6×6 insansız tekerlekli insansız kara aracı, 30 milimetre otonom taret, Mk44 30 mm Northrop Grumman top ve 7,62 mm eş eksenli makineli tüfekle donatıldı.

Şirketin, anti-tank tehditlerine karşı korumasını iyileştirerek platformun ayrıca, beka kabiliyetini artıran bir Aktif Koruma Sistemine de sahip olduğu belirtildi.

Testlerden geçen diğer bir ürün olan Type X UGV, Milrem’in mekanize birimleri desteklemek için kullanılan son teknoloji platformlarından birisi olarak tanımlandı.

Son olarak testlerde yer alan Rheinmetall’in Wiesel robotik aracının ise; Wiesel zırhlı savaş aracının tamamen dijitalleştirilmiş versiyonu olduğu belirtildi. İnsansız kara aracı, Javelin füzelerini fırlatmak için Ortak Uzaktan Kumandalı Silah İstasyonu ile donatılabilecek.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close