İngiliz Ordusu, lazer güdümlü füzeler ateşleyebilen jet motorlu İHA'sını tanıttı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

İngiliz Ordusu, lazer güdümlü füzeler ateşleyebilen jet motorlu İHA’sını tanıttı

Abone Ol 

İngiliz Ordusu, lazer güdümlü füzeler ateşleyebilen jet motorlu bir insansız hava aracını tanıttı.

Hydra 400 adı verilen insansız hava aracı (İHA) konsepti Londra’da düzenlenen Defence and Security Equipment International (DSEI) fuarında tanıtıldı.

Verilen bilgilere göre, son teknoloji ürünü araç, milimetrik dalga radarı ve yarı aktif lazerle yönlendirilen üç Brimstone füzesi taşıyabiliyor. Drone ayrıca, 50 kilogram itiş gücü üreten ve maksimum 400 kilogram kaldırma kapasitesi sağlayan tek makaralı jet türbinleri ile güçlendirildi.

Defence Post’da yer alan bilgilere göre ise dronun en avantajlı özelliklerinden biri, bir Hilux aracın arkasında taşınabilmesi veya altı dakikadan kısa bir sürede uçuş için monte edilebilmesidir.

Kompaktlığı ve taşınabilirliği ile sistemin uzun menzilli muharebe ve keşif görevlerini desteklemesi bekleniyor.

Ukrayna Savaşı’ndan esinlenildi

Brimstone füzelerini ateşleyebilen jet motorlu bir insansız hava aracı geliştirme hamlesi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında gözlemlenen operasyon ortamından esinlenerek ortaya çıktı.

Havadan fırlatılan kara saldırı füzesi Kiev tarafından Rus tanklarını ve diğer zırhlı araçları imha etmek için kullanılıyor. 50 kilogram ağırlığındaki silahın durağan, hareketli ve manevra yapan hedefleri imha etmede “yüzde 98’in üzerinde bir başarı oranına” sahip olduğu bildiriliyor.

Verilen bilgilere göre İngiliz Ordusu sistemi, gelişmiş gözetleme ve çoklu görev kabiliyeti için yapay zekayı entegre ederek onu “tam otomatik uçtan uca karar destek silah sistemi” haline getirecek.

Kaynak:M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close