Fransa'dan Ukrayna'ya yeni askeri yardım paketi: "Eski zırhlı araçlar ve füzeler gönderilecek" - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Fransa’dan Ukrayna’ya yeni askeri yardım paketi: “Eski zırhlı araçlar ve füzeler gönderilecek”

Abone Ol 

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Fransa’nın Rusya’ya karşı savaşında Ukrayna’ya yüzlerce eski zırhlı araç ve yeni karadan havaya füzeler teslim edeceğini açıkladı.

La Tribune Dimanche gazetesine bir mülakat veren Lecornu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yaptığı görüşmelerin ardından kendisinden eski ama hala işlevsel Fransız ekipmanlarını da içeren yeni bir yardım paketi hazırlamasını istediğini açıkladı.

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu; “Ukrayna ordusunun çok uzun bir cephe hattını savunması gerekiyor. Bu da zırhlı araçlar gerektiriyor. Yeni hazırladığımız destek paketi bu, birliklerin hareketliliği için kesinlikle çok önemli ve Ukrayna’nın taleplerinin bir parçası” açıklamasında bulundu.

Savunma bakanı ayrıca, Fransa’nın 2024’te ve 2025’in başlarında Ukrayna’ya onlarca VAB (Véhicule de l’Avant Blindé) ön hat zırhlı asker taşıyıcılar sağlamayı düşündüğünü belirtti.

Fransa ordusu, ilk olarak 1970’lerin sonunda faaliyete geçen binlerce VAB’ı kademeli olarak yeni bir çok rollü asker taşıyıcı ile değiştiriyor.

Lecornu ayrıca, Fransa’nın Kiev’e sağladığı SAMP/T sistemi için yeni bir Aster 30 karadan havaya füze grubunu da Ukrayna’ya göndermeye hazırlandığını belirtti.

Aster 30, 120 km menzildeki savaş uçaklarını, insansız hava araçlarını ve seyir füzelerini engelleyebiliyor.

Macron geçtiğimiz ay Avrupa ülkelerinin Ukrayna’ya asker gönderme olasılığını gündeme getirmiş ve Avrupalı müttefiklerini, Kiev’e daha fazla mühimmat göndermesi konusunda uyarmıştı.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close