Rusya'nın kompozit kanatlı MC-21-300 yolcu uçağı 'TİP' sertifikasını aldı - M5 Dergi
DünyaÖne Çıkan

Rusya’nın kompozit kanatlı MC-21-300 yolcu uçağı ‘TİP’ sertifikasını aldı

Abone Ol 

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsia), MC-21-300 yolcu uçağı için Rostec State Corporation’ın yan kuruluşu olan Irkut Corporation’a Tip Sertifikası verdi. Bu sertifika uçağın seri üretim ve satışa hazır olduğu anlamına geliyor.

Tip Sertifikası, MC-21-300’ün sivil hava taşıtları için belirlenen standartlara uygunluğunun onaylanması anlamına geliyor. Aynı zamanda, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, MC-21 uçağı ile ilgili olarak Irkut Corporation’a Tasarım Organizasyon Sertifikası da verdiğini açıkladı.

Irkut Corporation tarafından yapılan açıklamada; “MС-21-300, 163 ila 211 yolcu taşıma kapasiteli yeni nesil ve orta menzilli bir uçaktır. Yolcu hava taşımacılığının en popüler segmenti olarak tasarlanmıştır ve havacılık sektöründeki en son gelişmeleri bünyesinde barındırmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Rostec State Corporation CEO’su Sergey Chemezov ise “Rusya Federal Hava Taşımacılığı Kurumu’ndan Tip Belgesi’nin alınması, MC-21 projesi ve havacılık sektörü için çok önemli bir gelişmedir. Belge, uçağın seri üretime ve satışa hazır olduğunu teyit etmektedir.” açıklamasında bulundu.

MC-21, dünyanın kompozit kanatlarla donatılmış ilk orta menzilli uçağı olarak göze çarpıyor.

İlk Rus yapımı kompozit kanat, Temmuz 2021’de MC-21-300 için üretilmişti.  Aralık 2021’de, Rus yapımı kompozit kanatlara sahip ilk MC-21-300 uçuş testlerine başladı ve geçtiğimiz günlerde yaptığı son test uçuşu ile tam anlamı ile hazır hale geldiği açıklandı.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close