Yunanistan askeri bilgilerin sızdırılmasından rahatsız - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

Yunanistan askeri bilgilerin sızdırılmasından rahatsız

Abone Ol 

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, Yunanistan’ın Ukrayna’ya gönderdiği silah yardımına ilişkin bilgilerin basına sızmasının ardından, sorumluların askeri ceza kanunu ile cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Ta Nea gazetesine röportaj veren Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, Yunan Silahlı Kuvvetlerine ait özel bilgilerin Yunan basınına yansıması ve silahlı kuvvetlerin güçlendirilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Panayotopulos, silahlı kuvvetlere ait bilgilerin basına sızdırılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Silahlı kuvvetleri, sistemlerinin imkanları ve mühimmatı hakkında basın dahil olmak üzere yapılan tüm sızdırmalar benim için sorun, özellikle bu dönemde.” ifadesini kullandı.

Konunun araştırılmasını istediğini belirten Panayotopulos, “Bu davranışların, rahat bir tepkiyle değil, askeri ceza kanunu şartlarıyla karşılanması gerektiğini düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

“BMP-1’ler eski ve sorunlu”

Panayotopulos, Yunanistan’ın sahip olduğu BMP-1 tipi zırhlı tankların eski ve sorunlu olduğunu belirterek, bu araçların Ukrayna’ya gönderilmesi halinde Almanya’dan Marder tipi zırhlı araç temin edilmesinin Yunanistan için faydalı olacağını aktardı.

Yunanistan Deniz Kuvvetlerinin, yeni korvet alımı ve 4 MEKO sınıfı firkateynin modernize edilmesine ilişkin teklifleri değerlendirdiğini kaydeden Panayotopulos, Yunanistan’ın savunma alanında yaptığı alım ve kurduğu ittifaklarla savunma gücünü artırdığını savundu.

Yunanistan’ın Ukrayna’ya gönderdiği silahlar basına yansıdı

Rizospastis gazetesi, Yunanistan’ın Ukrayna’ya silah yardımını eleştiren haberinde Yunanistan’ın gönderdiği silahları sıralamıştı.

Haberin ardından, Yunan Parlamentosunda konuşan SYRIZA’nın Midilli Milletvekili Yannis Burnus, Ukrayna’ya gönderilen silahların ülkenin hangi bölgesinden gittiğini sorgulamış, bunun savunmada bir sorun oluşturabileceğine ilişkin endişelerini dile getirmişti.

Kaynak: AA

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close