Jerusalem Post Analiz: "İsrail Hangi Bütçe İle İran'a Saldıracak? İran'ın Acilen Durdurulması Gerekiyor" - M5 Dergi
DünyaÖne Çıkan

Jerusalem Post Analiz: “İsrail Hangi Bütçe İle İran’a Saldıracak? İran’ın Acilen Durdurulması Gerekiyor”

Abone Ol 

İsrail’de yayın yapan The Jerusalem Post gazetesinin internet sitesinde, “İsrail hangi bütçe ile İran’a saldıracak?” başlığıyla bir makale yayımlandı.

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin alternatif planları arasında İran’a saldırı seçeneğinin de bulunduğunu işaret eden İsrail Jerusalem Post Gazetesi, İran’ın özellikle nükleer açıdan frenlenmesine dair kulislerin de sürdürüleceğine vurgu yaptı.

Ortadoğu uzmanları ise İsrail medyasında çıkan makalenin bir nevi nabız yoklama çabası olduğu kanaatine sahip olduklarının altını çizdiler.

İsrail’de yayın yapan The Jerusalem Post gazetesinin internet sitesinde Yaakov Katz tarafından kaleme alınan makalede; “Geçen haftaki bir dizi haberler İsrail’in bir kez daha İran’ın nükleer tesislerine hava saldırısı başlatmanın eşiğinde olduğunu gösteriyor” değerlendirmesinde bulunuldu.

Yaakov Katz; “Muhabirler, iki televizyon kanalında yayınlanan eşgüdümlü raporlarda, İran’a olası bir saldırı için hazırlıkların yeniden artırıldığını ve bunu yapmak için devletten bütçesinde 25 milyar NIS’e kadar bir artış talep ettiğini ortaya koydu. İran, Biden yönetiminin Ayetullahları yeni ve ideal olarak “daha ​​uzun ve daha güçlü” bir anlaşmayı kabul ettirmeye yönelik çabalarına rağmen nükleer programını sürdürüyor. İran, İslam Cumhuriyeti’nin daha büyük miktarlarda zenginleştirilmiş uranyum biriktirmesine ek olarak, uranyumu daha yüksek seviyelere daha hızlı zenginleştirebilen yeni, sofistike santrifüjlere sahip” iddiasında bulundu.

“İran’ın acil ve yüzleşilip durdurulması gerekiyor”

Makalede ayrıca; “2015’te bu anlaşmaya varıldıktan sonra, dönemin IDF Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot özel olarak, anlaşmanın yararlarından birinin İran karşıtı bir operasyonu ordunun ön saflarından uzaklaştırması ve kendisinin ve Genelkurmay’ın durumu değiştirmesine izin vermek olduğunu itiraf etti. Ve beni yanlış anlamayın: İran acil ve yüzleşilip durdurulması gerekiyor. Ancak aynı zamanda bütçeyi de unutmayın. Yapbozun bir diğer önemli parçasıdır.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: M5, TimeTurk

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close