ABD, sekiz yıllık LCS'leri emekli etmeye başladı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD, sekiz yıllık LCS’leri emekli etmeye başladı

Abone Ol 

 ABD zırhlısı LCS Coronado (LCS-4) emekli olmadan önce deniz ve okyanus sularında sadece sekiz yıl geçirdi. Gövdedeki yapısal kusurlar ve çatlakların emekli edilmede etkili olduğu düşünülüyor.

Gemiyi emekliye ayırma kararı uzun zaman önce alındı, ancak 14 Eylül’de resmen hizmet dışı bırakıldı. LCS Coronado (LCS-4)’e ek olarak, USS Independence (LCS-2) dahil olmak üzere iki gemi daha emekli oldu.

Bu gemilerin üreticisi Alabama tersanesi Austal USA’dır. ABD Donanması tarafından toplam 19 Independence sınıfı gemi satın alınacaktı. Şu anda, üçü zaten hizmet dışı, 12’si aktif hizmette ve geri kalanlar ya silahlanma sürecinde ya da üretimde.

Artık emekli olan LCS Coronado (LCS-4), ABD Donanması’nda önemli bir rol oynamadı. İşlevi öncelikle bir test ve eğitim platformuydu. Ancak Independence sınıfı ciddi yapısal sorunları var ve bu sadece gövdede çatlaklara değil, aynı zamanda metalin hızlı aşınmasına da yol açıyor. Uzmanlar, bu geminin beklenenden daha az hıza sahip olmasının nedeninin bu olduğunu söylüyor.

Bu yılın Nisan ayında, bu tür gemilerin yapısal sorunlarıyla ilgili haberler popülerlik kazandığında, Tayvan’ın bunlardan bazılarını alabileceğine dair söylentiler vardı. Independence sınıfının yanı sıra Freedom sınıfında da bu sorunlar var.

Tayvanlı askeri uzmanlar, Taipei’nin siyasi çevrelerinde gemilerin herhangi birinden veya her iki sınıfından birkaç geminin olası satın alınmasının tartışıldığını söylüyor. Tayvan’ın gemilerin teknik sorunlarının farkında olduğunu söylüyorlar. Taipei, bakım maliyetlerinin de bilindiğini söylüyor. Tayvan Savunma Bakan Yardımcısı Alex Poe, “Tayvan onları değerlendiriyor ve satın alınıp alınmayacaklarına dair kesin bir cevap vermek için henüz çok erken” dedi.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close