İtalyan Savunma Kuruluşu Leonardo, Falco Xplorer'ı insansız hava aracını tanıttı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

İtalyan Savunma Kuruluşu Leonardo, Falco Xplorer’ı insansız hava aracını tanıttı

Abone Ol 

İtalyan savunma şirketi Leonardo MBDA Brimstone füzesiyle donatılmış Falco Xplorer insansız hava aracını ilk kez Paris Air Show’da sergiledi.

İtalyan savunma şirketi Leonardo, Paris Air Show’da MBDA’nın hafif Brimstone füzesi ile donatılmış İHA’sı olan Falco Xplorer’ı ilk kez görücüye çıkardı.

Leonardo tarafından yayınlanan tanıtım bülteninde; “Falco Xplorer, sadece İtalyan Hava Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda değil, dünyada hızla yükselen drone savaşlarının beklentileri doğrultusunda geliştirildi ve silahlandırıldı.”  ifadeleri kullanıldı.

Şirket geçmişte, öncelikli olarak sivil operasyonların yanı sıra istihbarat ve gözetleme temelli görevler için faaliyet yürütecek drone sistemleri geliştiriyordu.

Ancak Defence News tarafından verilen bilgilere göre, savunma sanayi kuruluşu Leanordo bu defa tamamen saldırı üzerine odaklanmış olan bir sistem ortaya çıkardı. MBDA ve Leonardo, bu hedef doğrultusunda Brimstone füzelerini Falco Xplorer’a entegre etmek için birlikte çalıştı.

Paris Air Show’da verilen bilgilere göre FALCO Xplorer; maksimum 350 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine ve 24 saatlik uçuş süresine sahip.

Leonardo’ya göre Xplorer insansız hava aracının 2025 yılına kadar piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close