The Wall Street Journal: "ABD İsrail'e sığınak delici bombalar veriyor" - M5 Dergi
DünyaÖne Çıkan

The Wall Street Journal: “ABD İsrail’e sığınak delici bombalar veriyor”

Abone Ol 

ABD’nin İsrail’e Gazze’de kullanılması için mühimmat desteği devam ediyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre ABD, Gazze’ye karşı yürüttüğü savaş için İsrail’e sığınak delici bombalar ve bir dizi başka mühimmat verdi.

İsmi açıklanmayan ABD’li yetkililere dayandırılan haberde ABD’ninn İsrail’e 100 adet BLU-109 bombası gönderdiği belirtildi.

Söz konusu bomba 900 kilogramdan daha ağır bir savaş başlığı taşıyor ve daha önce ABD tarafından Afganistan’daki savaş da dahil olmak üzere çeşitli çatışmalarda kullanıldı.

WSJ’nin haberine göre savaşın başlangıcından bu yana ABD’nin İsrail’e gönderdiği silahlar arasında 15 bin bomba ve 57 bin 155 milimetre top mermisi bulunuyor ve bunlar çoğunlukla C-17 askeri kargo uçaklarıyla taşınıyor.

Washington ayrıca 5 binden fazla güdümsüz Mk82 bombası, 5 bin 400’den fazla Mk84 bombası, yaklaşık 1000 GBU-39 küçük çaplı bomba ve güdümsüz bombaları hassas güdümlü mühimmatlara dönüştüren bir güdüm kiti olan yaklaşık 3 bin JDAM gönderdi.

Bu mühimmatlar İsrail’in askeri operasyonları için her yıl ABD’den aldığı milyarlarca dolarlık mali desteğe ek olarak veriliyor.

WSJ’ye göre, ABD tarafından tedarik edilen büyük bombalar, Cebaliye mülteci kampındaki katliam da dahil olmak üzere birçok saldırıda kullanıldı.

Kaynak: Mepa News

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close