Türkiye dünya devinin teknoloji üssü oldu: İstanbul'da geliştirildi, dünya kullanıyor - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

Türkiye dünya devinin teknoloji üssü oldu: İstanbul’da geliştirildi, dünya kullanıyor

Abone Ol 

Huawei Türkiye açıklamasına göre, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi baz istasyonu yazılım ekibi, 3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP) standartlarındaki son güncellemelere uygun olarak, dünya çapında kullanıma sunulacak olan yeni yazılım teknolojilerini üretmeye devam ediyor. Huawei’in Türk mühendisleri, şirketin baz istasyonu yazılım çalışmaları kapsamında, mikro baz istasyonu yazılım geliştirmelerinin de tamamlandığını açıkladı.

Mikro baz istasyonları, küçük boyutları ve farklı dalga boylarında çalışabilme özelliğiyle, genellikle metrolarda, alışveriş merkezlerinde ve etkinlik alanlarında kullanılıyor.

Mikro baz istasyonu yazılımları, istasyonların kullanıcı sayısına göre değişkenlik gösteren koşullara uyum sağlamasını kolaylaştırarak, operatörler için de pratik ve etkin bir çözüm olarak konumlanıyor.

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nde görev yapan Türk mühendisler, 5G NR standartlarını destekleyen IAB teknolojisinin testlerini tamamlayarak, IAB destekli baz istasyonu yazılımını kullanıma hazır hale getirdiler. Bu teknoloji, 5G baz istasyonlarının iç mekanlarda ve kalabalık alanlarda kapsama problemlerini çözerek, daha fazla kullanıcının 5G teknolojilerinden en yüksek kalitede faydalanmasını sağlayacak.

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nde, 50’den fazla mühendisin çalışmalarıyla kullanıma sunulan baz istasyonu yazılımları, “Huawei Yazılım Standartları” çerçevesinde geliştiriliyor. Türkiye’de geliştirilen bu yazılımlar, Huawei’in dünya genelindeki tüm müşterileri tarafından 5G ağ altyapılarında kullanılıyor.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close