İngiltere'nin en büyük silah üreticisi ABD'li şirketi 5,6 milyar dolara satın aldı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

İngiltere’nin en büyük silah üreticisi ABD’li şirketi 5,6 milyar dolara satın aldı

Abone Ol 

BAE Systems, Ball Corporation’ın havacılık bölümünü satın aldı. Avrupa’nın en büyük savunma sanayii şirketinin hamlesi “ABD’ye doğru genişliyor” şeklinde yankılandı.

İngiliz savunma sanayii BAE Systems, ABD’li US Ball Corporation’ın havacılık bölümünü 5.55 milyar dolarlık nakit anlaşmayla satın almayı kabul etti.

Financial Times’ın bildirdiğine göre, satın alma, İngiltere merkezli savunma şirketi için yıllık gelirlere 2 milyar dolardan fazla ekleyecek. Anlaşmanın 2024’ün ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

BAE’nin , görev açısından kritik uzay sistemleri ve savunma teknolojileri üreten Ball’un “ABD istihbarat topluluğu ve savunma bakanlığının en yüksek öncelikleriyle uyumlu alanlarda güçlü büyüme potansiyeli” olduğunu söylediği aktarıldı.

İngiliz şirketin CEO’su Charles Woodburn, satın almanın zorlayıcı bir “stratejik ve finansal gerekçesi” olduğunu belirtti.

KRİTİK ZAMANLAMA

Anlaşmanın, BAE’nin Ukrayna’daki savaşın ortasında rekor sayıda sipariş nedeniyle yıllık kâr tahminini yükseltmesinden bir aydan kısa bir süre sonra geldiği bildiriliyor.

İngiliz silah üreticisi Eurofighter Typhoon jetleri, nükleer denizaltılar ve savaş araçları üretiyor ve İngiliz ordusu için mühimmat üretiyor. BAE, bu ay rekor bir sipariş defteri açıkladı ve şu anda daha önce tahmin edilenden yaklaşık 765 milyon dolar daha yüksek olan 2.2 milyar dolar (1.8 milyar sterlin) üzerinde serbest nakit akışı elde etmeyi beklediğini söyledi.

UKRAYNA SAVAŞI İLE BÜYÜDÜLER

Defence News dergisi tarafından yakın zamanda yapılan bir sıralama, Batılı üst düzey savunma müteahhitlerinin gelirlerinin hızla artarak 2022’de 200 milyar doları aştığını göstermişti.

Rapora göre, ABD, AB ve Birleşik Krallık silah üreticileri Ukrayna’ya yapılan silah satışlarından en çok yararlananlar oldu.

Kaynak: CNN

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close