ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı ilk askeri tatbikatını gerçekleştirdi - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı ilk askeri tatbikatını gerçekleştirdi

Abone Ol 

ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı, Space Thunder (Uzaydaki Gök Gürültüsü) olarak adlandırılan ilk tatbikatını 2-10 Kasım 2021 tarihleri ​​arasında gerçekleştirdi.

– ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı Halkla İlişkiler Ofisi tarafından yayımlanan makalenin çevirisi M5 tarafından yapılmıştır. 

Space Thunder 22, ABD Uzay Kuvvetleri’ne, görev alanlarını tatbik etmesi için eğitim fırsatları sağladı ve özellikle müşterek kuvvetlerin sürekli bir küresel uzay etkisi sağlaması için sürecin başlamasına odaklandı.

Yaklaşık 30 Uzay Kuvvetleri personeli, onların bileşenleri ve alt birimleriyle işbirliği içinde, Uzay Kuvetleri’nin üzerine düşen rolü yerine getirmesini sağlamak için emir komuta zincirini ve komuta ilişkilerini keskinleştirdi: Amaç, uzayı korumak ve savunmak.

ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı, “Space Thunder 22, ABD Uzay Komutanlığı’nın, görev ortaklarıyla müşerek gerçekleştirdiği tatbikatta, saldırganlığı caydırmak, kabiliyeti savunmak ve çatışmanın sürekliliği boyunca simüle edilmiş düşmanları yenmek için uzay üstünlüğü operasyonları yürütme yeteneğini test etti” dedi.

ABD Uzay Kuvvetleri askerlerinin tatbikat boyunca uyguladıkları çeşitli ortak ve toplam kuvvet yaklaşımı, komutanın tam operasyonel kapasiteye ulaşma yolunda ne kadar hızlı ilerlediğini gösterdi.

Space Thunder tatbikatı, ABD Stratejik Komutanlığı’nın, nükleer hazırlığı ve stratejik caydırıcılık yeteneklerini daha da geliştirmek için alanları değerlendirmek amacıyla simüle edilmiş düşmanlara karşı gerçekçi eğitim faaliyetleri etrafında tasarlanan Global Thunder (Küresel Gök Gürültüsü) tatbikatı ile entegredir.

2022 yılı boyunca ABD Uzay Kuvvetleri, küresel olarak entegre operasyonlar için dayanıklı destekli ve destekleyici ilişkiler kurarken ortak planlama ve istihdam için gelişmiş kavramları daha da geliştirmek için ABD Hint-Pasifik Komutanlığı ve ABD Avrupa Komutanlığı ile tatbikatlar yürütecek.

Her tatbikatta ABD Uzay Komutanlığı, muharip komutanların ve koalisyon ortaklarının, savaşla ilgili uzay yeteneklerini sağlamak için uydu iletişimi ve sensör yönetimini ve ayrıca küresel uzay operasyonlarını planlama, entegre etme, yürütme ve değerlendirme yeteneğini içeren küresel sorumluluklarını geliştirecektir.

 

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close