Belarus, 'Polonez-M' balistik füzelerini teslim aldı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Belarus, ‘Polonez-M’ balistik füzelerini teslim aldı

Abone Ol 

Belarus Savunma Bakanlığı, Çin Havacılık ve Uzay Bilim ve Sanayi Şirketi tarafından üretilen ‘Polonez-M’ balistik füzeleri teslim aldığını açıkladı.

Yeni füzelerin teslim alınması münasebetiyle Belarus Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Viktor Gulevich’in de katıldığı bir tören geçidi düzenlendi.

Belarus Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Viktor Gulevich törende; “Devletimiz, savaşan orduların muharebe deneyimlerinden ders alarak, füze kuvvetlerinin geliştirilmesine büyük önem veriyor. Polonez-M füze sistemlerinin envanterimize girmesi de bunun önemli bir göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

Defence24 tarafından verilen bilgilere göre Polonez balistik füzesinin bu yeni versiyonu, 280 kilometre menzile sahip ve M20 benzeri katı yakıtlı bir balistık füze olarak tanımlanıyor.

DF-12 olarak da bilinen M20, Çin Havacılık ve Uzay Bilim ve Sanayi Şirketi tarafından ihracat için özel olarak tasarlanmış ve ilk olarak 2011 yılında 10. Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı’nda tanıtılmıştı.

2017 yılında da Belarus’un başkenti Minsk’te ‘Polonez’ kompleksi ile birlikte sergilenmişti. Belarus’un yeni teslim aldığı füzelerin ise Polonez-M olarak adlandırıldığı ve füzenin yeni versiyonu olduğu açıklandı.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close