"TSK artık tamamen sınır güvenliği ve sınır ötesi ile ilgileniyor" - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

“TSK artık tamamen sınır güvenliği ve sınır ötesi ile ilgileniyor”

Abone Ol 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’nin tüm iç güvenliği Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik ve MİT’e bırakıldı. TSK’da normalde olması gerektiği gibi sınırların güvenliği ve sınır ötesi ile ilgileniyor” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, M5 Youtube kanalına konuk oldu. Terörle mücadeleden uyuşturucu operasyonlarına kadar gündemdeki sıcak konularla ilgili Genel Yayın Yönetmenimiz Ardan Zentürk, Başdanışmanımız Mete Yarar ve Ankara Temsilcimiz Yusuf Alabarda’nın sorularını yanıtlayıp çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Röportaj sırasında güvenlik birimlerinin operasyon sahası hakkında açıklamalarda bulunan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

Şimdi Türkiye’nin bir iç güvenliği var, bir sınırları ve bir de Türkiye’nin belli alanlarda bir dış güvenliği var. Hani bir format atıldı dedim ya Türkiye’ye. İşte Türkiye’nin tüm iç güvenliği Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik ve MİT’e bırakıldı. Peki Türk Silahlı Kuvvetleri ne yapıyor? Sınırların güvenliği ve sınır ötesi. Yani olması gerektiği gibi. Bu görev paylaşımı çok iyi gerçekleştirildiği için bugün her kurum kendi adına ve birbirini desteklemek için omuz omuza mücadele ediyor. Mesala Afrin’de müşterek operasyon yapıldı. Biz aradık, onlar da aradılar. Sayın Cumhurbaşkanımız onay verdi. Dedik ki bu operasyonda bizim ekip olan Polis Özel Harekat, Türk silahlı Kuvvetleri’nin emrine girecek bu operasyonda. Komutanların emrindesiniz, bu operasyonda böyle çalışacaksınız dedik ve bitti. Oradaki hızlı ilerlemenin en temel nedenlerinden birisi bu. Mesala ihtiyaç duyuldu hemen bizim tarafımızdan sınır ötesine 2500 korucu TSK için gönderildi.Elde ettiğimiz bütün istihbaratlar ve koordinatlar hem MİT ile hem de Genelkurmay başkanlığı ile direk paylaşılır. “

İlk bölümü halihazırda Youtube kanalımızda yayınlanmış olan röportajın ikinci bölümü bu akşam saat 18:00’da yayında olacak.

https://www.youtube.com/c/M5Dergi

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close