Polonya 29 adet ABD Abrams tankı teslim aldı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Polonya 29 adet ABD Abrams tankı teslim aldı

Abone Ol 

Polonya Ordusu, Batı Pomeranya’daki Swinoujscie limanında gerçekleştirilen teslimatla ABD’den 29 adet M1A1 Abrams muharebe tankı teslim aldı.

Geçtiğimiz yıl Varşova tarafından, verdiği toplam 250 adet M1A2 tankı tamamlamak üzere 116 adet daha M1A1 sipariş etmişti.

Polonya Ordusu bu anlaşmalar kapsamında, Batı Pomeranya’daki Swinoujscie limanında ABD’den 29 adet M1A1 Abrams muharebe tankı teslim aldı.

Defence News tarafından verilen bilgilere göre Polanya ordusu tankların yanısıra ayrıca 79 adet Oshkosh mayına dayanıklı pusu korumalı arazi aracı da teslim aldığını duyurdu.

Geçen yıl Haziran ayında başlayan teslimatların 2024 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor.

Polonya’nın büyüyen savunma yatırımları

Polonya, Ukrayna’daki savaş ışığında olası saldırganları caydırmak için savunma harcamalarını arttırma konusunda açık davrandı.

Geçtiğimiz yıl Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, kuvvet için gelecek bütçenin ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde dördüne denk geleceğini ve bir önceki yılki yüzde üçlük orana göre önemli bir artış olacağını paylaşmıştı.

Polonya ayrıca Güney Kore’den 180 adet K2 Black Panther tankı da dahil olmak üzere diğer ülkelerden de kabiliyet satın almaya başladı.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close