Hindistan ve Almanya, 5.2 Milyar dolarlık denizaltı anlaşmasına hazırlanıyor - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Hindistan ve Almanya, 5.2 Milyar dolarlık denizaltı anlaşmasına hazırlanıyor

Abone Ol 

Alman savunma sanayi kuruluşu ThyssenKrupp AG ve Hintli kuruluş Mazagon Dock Shipbuilders Limited (MDL), Hindistan Donanması için 6adet denizaltı inşa etme konusunda ortak teklif vermek üzere bir mutabakat zaptı imzaladı.

Bloomberg tarafından verilen bilgilere göre, Alman savunma sanayi kuruluşu ThyssenKrupp proje için mühendislik, tasarım ve danışmanlık sağlarken, Hindistan merkezli MDL ise denizaltıları inşa edip teslim edecek.

Anlaşma, iki günlük resmi bir ziyaret için Hindistan’da bulunan Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius’un katılımıyla imzalandı.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius yaptığı açıklamada; “Bu sadece Alman endüstrisi için değil, aynı zamanda Hindistan ve Hindistan-Almanya stratejik ortaklığı için de büyük ve önemli bir sözleşme olarak hayata geçirilecek.” ifadelerini kullandı.

P-75I Projesi

Hindistan, P-75I projesi kapsamında havadan bağımsız tahrik (AIP) teknolojisine sahip altı adet konvansiyonel denizaltı inşa etmeyi hedefliyor.

Sözleşmenin şartlarından birisi olan AIP teknolojisi, geleneksel denizaltıların daha uzun süre su altında kalmasına olanak tanıyor.

Bloomberg, Hindistan Donanması’nın minimum 24 adet denizaltına sahip olmak istediğini ancak şu anda 16 adet denizaltıya sahip olduğunu yazdı. Bloomberg ayrıca, Hindistan’ın bu 16 denizaltısından 10 tanesinin ise, 30 yıllık olması nedeniyle hizmetten çekilmek üzere olduğunu belirtti.

Bloomberg’e göre Ukrayna savaşının başlamasının ardından, Hindistan’ı Rus silahlarına olan bağımlılığını azaltmak için bir plan doğrultusunda hareket ediyor ve bu sözleşme de bu plan kapsamında imzalandı.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close