Leonardo, Malezya deniz devriye uçağı yarışması için umutlu - M5 Dergi
DünyaÖne Çıkan

Leonardo, Malezya deniz devriye uçağı yarışması için umutlu

Abone Ol 

Leonardo, Malezya’nın deniz karakol uçağı (MPA) yarışmasına katılımını onayladı ve şirketin bu gereksinim için en iyi teklifi sunduğundan emin.

Malezya Savunma Bakanlığı (MINDEF), Ağustos 2020’de Malezya Kraliyet Hava Kuvvetleri (RMAF) için iki DKA arayan bir ihale ilanı yayınladı. Duyuru ülkenin günlük gazetelerinde yayınlandı ve ayrıca seçilen ülkelerin büyükelçiliklerine gönderildi.

Leonardo, Malezya ve Endonezya merkezli çeşitli bölgesel havayollarında hizmet veren ATR 72-600’ün bir çeşidi olan ATR 72MP çift turboprop uçağını önerdi.

ATR 72MP, denizaltı savunma harbi (ASW), su üstü harbi (AsuW) ve elektronik istihbarat (ELINT) görevleri için de yapılandırılabilen, düşük yaşam döngüsü maliyeti, yüksek kullanılabilirlikli deniz karakol platformu olarak pazarlanmaktadır.

Uçak, aktif bir elektronik olarak taranan dizi (AESA) radarı, renkli ve monokrom kameralara sahip bir elektro-optik sensör taret, bir otomatik tanımlama sistemi (AIS) ve bir havadan arama ve kurtarma sistemi yön bulucu (ASARSDF) ile donatılmıştır.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close