Suriye hava sahasında Rusya ile ABD arasında yeni gerilim! - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

Suriye hava sahasında Rusya ile ABD arasında yeni gerilim!

Abone Ol 

Suriye’de ABD-Rusya arasında çatışma riskini artıran yeni bir gelişme yaşandı.

ABD’li bir askeri yetkili, Rusya’ya ait bir savaş uçağının, ABD’ye ait insansız hava aracının (İHA) üzerine işaret fişekleri atarak pervanesine zarar verdiğini söyledi.

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alexus Grynkewich dün yaptığı açıklamada, söz konusu olayın, Rusya’nın ABD’ye ait MQ-Reaper İHA’yı düşürme girişimi olduğunu vurguladı.

Korgeneral Grynkewich, Rusya’ya ait bir savaş uçağının, 16 Temmuz’da bir keşif uçağına yaklaştığını, onu savaş uçağının dümen suyu türbülansından geçmeye zorladığını ve mürettebatın uçağı güvenli bir şekilde kullanma yeteneğini azalttığını dile getirdi.

Rusya’ya ait savaş uçağının işaret fişeklerinden birini ABD’ye ait İHA’ya atarak pervanesine ciddi hasar verdiğini söyleyen Korgeneral, İHA mürettebatının onu havada tutabildiğini ve üsse geri getirebildiğini ekledi.

Korgeneral Grynkewich, “Suriye’deki Rus güçlerini bu pervasız, haksız ve profesyonelce olmayan davranışa bir an önce son vermeye çağırıyoruz” dedi.

ABD tarafından bu ayın başlarında yapılan bir açıklamada, Rus savaş uçaklarının, ABD’ye ait MQ-Reaper İHA’ları Suriye hava sahasında 24 saat içerisinde iki kez taciz ettiği bilgisi verildi.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close