Sözcü Çelik'ten Yunanistan'a: Yarın bölgede baş başa kalırız - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

Sözcü Çelik’ten Yunanistan’a: Yarın bölgede baş başa kalırız

Abone Ol 
Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

DOĞU AKDENİZ’DEKİ GELİŞMELER

İstikşafi görüşmeler 25 Ocak’ta başlamıştı, devam da ediyor. Yunan tarafına bu üsluptan vazgeçmelerini söylemiştik ama devam ettiler. Türkiye’ye karşı saldırganlık üretiyorlar. Birtakım devletlerin Türkiye ile bilek güreşi yapmak için Yunanistan’ı yanına almasını, kalıcı bir ittifak zannetmesinler. Yarın onlar gider, Yunanistan yine Türkiye ile baş başa kalır bu bölgede.Arap Birliği’nin Türkiye karşıtı bildirisini Yunanistan’ın olumlu karşılamasını not ediyoruz. Dostluk adı altında Türkiye’ye husumet formu organize etmeye çalışıyorlar. Bunu da not ediyoruz. Gerekli şekillerde ve gerekli şartlarda sahada karşılığını vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

AVRUPA BİRLİĞİ

Açtığımız pozitif gündemi devam ettiriyoruz. Avrupa Birliği Türkiye ile daha iyi işlere imza atmalı. Öte yandan Avrupa’da artan bir islamofobi görüyoruz. Avrupa içindeki tehdittir.

AFGANİSTAN KONGRESİ ÖNERİSİ

Afganistan barışına, bölge barışına katkı sağlayacak her türlü arabuluculuğun içinde oluruz Afganistan bizim için son derece önemli bir ülke. Tarihi ilişkilerimizi söylemeye gerek yok. Afganistan Türkiye kurulduğunda Ankara Hükümetini tanıyan 2. ülkedir.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close