ABD Ordusu Yüksek Enerjili Lazer Silahını Test Etti - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD Ordusu Yüksek Enerjili Lazer Silahını Test Etti

Abone Ol 

ABD Ordusu, ilk yüksek enerjili lazer silah prototipini Oklahoma, Fort Sill’de Stryker zırhlı savaş araçlarında test etti.

RealClearDefence’da yayımlanan bilgiler M5 tarafından çevrilmiştir.

Geliştirilmesi 24 ay süren yeni silah, askerleri düşman insansız hava araçlarına, roketlere, toplara ve havanlara karşı savunmak için kullanılacak. Ayrıca, lojistik talebin azalması nedeniyle sistem yaşam döngüsü maliyetlerini düşürürken hava ve füze savunma kapasitesini geliştirmesi bekleniyor.

Atış sırasında lazer donanımlı Stryker’lar, Yönlendirilmiş Enerji-Manevra Kısa Menzilli Hava Savunma (DE M-SHORAD) sistemini test etmek için çeşitli senaryolarla karşılaştı. Askerler ayrıca hava tehditlerini simüle etmek için bir dizi faaliyet gerçekleştirdi.

Ordu yetkilisi Neil Thurgood’a göre, teknoloji kullanıma hazır ve “geleceğe açılan bir kapı” olarak hizmet edecek.

‘Önemli Bir Dönüm Noktası’

Ordunun Hızlı Yetenekler ve Kritik Teknolojiler Ofisi (RCCTO) müdür yardımcısı Dr. Craig Robin “Bu gelişme ülkenin silahlı kuvvetleri için önemli bir dönüm noktası oldu. İlk kez, gerçekçi tehditlere karşı performans sergileyen ve savaş yeteneğine sahip bir lazerimiz var. Mükemmel olmadığını biliyoruz, ancak gelecek için askerlerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: M5
Çeviri: Adem KILIÇ

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close