Putin: "Ukrayna’daki savaşın gidişatı Rusya için bir ölüm kalım meselesi" - M5 Dergi
Gündem

Putin: “Ukrayna’daki savaşın gidişatı Rusya için bir ölüm kalım meselesi”

Abone Ol 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki savaş cephesinde yaşanan gelişmelerin, Rusya için bir kader ve bir ölüm kalım meselesi olduğunu söyledi.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre, Kremlin, 24 Şubat 2022’de Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana, çoğu işgale kayıtsız kalan halk arasında vatansever duyguları harekete geçirmek amacıyla, söz konusu askeri operasyonu ‘Rusya’nın hayatta kalması için gerekli bir savaş’ olarak nitelendirdi.

Putin, Rus devlet kanalı Rossiya-1’de program sunucusu Pavel Zarubin’a yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde ABD’li televizyoncu Tucker Carlson’a verdiği röportajla değinerek iunları söyledi;

“Bizim ve yurt dışındaki izleyicilerin, Ukrayna’da olup biten her şeyin ülkemiz için ne kadar hassas ve önemli olduğunu, düşünce şeklimizi, devletimizi anlamaları önemli. Onlar için bu taktiksel konumlarına yönelik bir gelişmeyken, bizim için bu bir kader, bir ölüm kalım meselesi.”

Putin’in Carlson’a verdiği röportajda, Rusya’nın tarihi hakkında uzun uzun konuşması ve sürekli olarak Ukrayna devletinin statüsünü sorgulaması Kiev’i ve Batı’yı kızdırdı.

Röportajda Rus tarihiyle ilgili kapsamlı konuşması sorulduğunda ise Putin şunları söyledi;

“Batılı izleyici için bu kolay olmadı, hatta ABD’liler için hiç kolay olmadı. ABD’nin tarihi 300 yıldan fazla bir süre önce başladı, ancak ben konuşmama 862 yılından başladım. Bu yüzden ABD’li izleyicilerin bunu anlaması kolay olmadı.”

Kaynak: AA

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close