Northrop Grumman, Avustralya'nın ilk MQ-4C Triton İHA'sını tanıttı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Northrop Grumman, Avustralya’nın ilk MQ-4C Triton İHA’sını tanıttı

Abone Ol 

ABD merkezli savunma sanayi kuruluşu Northrop Grumman, Avustralya’nın özellikle deniz bölgelerini izlemek ve korumak için üretilen ilk MQ-4C Triton otonom uçağını tanıttı.

Tanıtım töreni,  Northrop Grumman’ın Kaliforniya’daki uçak üretim tesisinde gerçekleştirildi ve törene, ABD ve Avustralya’dan savunma yetkilileri katıldı. 

Avustralya ordusu tarafından yapılan açıklamada; “Avustralya’nın artık kendi MQ-4C Triton drone’u olduğu için, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAAF), daha uzun mesafelerde ve geniş topraklarında gelişmiş yeteneklere sahip olacak.” ifadeleri kullanıldı. 

RAAF şefi Robert Chipman, “Yeni İHA’larımız, P-8A Poseidon ile birlikte çalışacak ve bu insansız uçak sistemi, önemli alanları izlememize izin verecek. Bu İHA’lar geleneksel bir uçaktan daha uzun süre havada kalma yeteneğine sahip olacak.” Dedi.

ABD ve Avustralya programda ortak olduklarından, birlikte çalışabilirliği artırmak ve bölgesel güvenliği sağlamak için ilgili MQ-4C’leri tarafından toplanan verileri paylaşacaklar.

Northrop’un Avustralya MQ-4C’lerinin tamamının üretimini 2023’te tamamlaması ve ilk teslimatların 2024’te yapılması bekleniyor.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close