Güney Kore Ordusu, Kuzey Kore İHA'larına karşı İsrail Sky Spotter sistemi alacak - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Güney Kore Ordusu, Kuzey Kore İHA’larına karşı İsrail Sky Spotter sistemi alacak

Abone Ol 

Yonhap’ın Güney Kore Savunma Bakanlığı kaynağına dayandırdığı haberine göre Güney Kore Ordusu, Kuzey Kore insansız hava araçlarını tespit etme ve yok etme kabiliyetini artırma çabalarının bir parçası olarak İsrail’den Sky Spotter sistemi almayı düşünüyor.

Güney Kore askeri yetkilileri, geçen ayın sonlarında beş Kuzey Kore İHA’sının hava sahasına sızmasına karşı koyamadıkları için ağır bir şekilde eleştirilmişti. Daha sonra, içlerinden birinin merkez Yongsan semtindeki başkanlık idaresinin yakınındaki P-73 adlı uçuşa yasak bölgeyi bile işgal ettiği ortaya çıktı.

Güney Kore Savunma Bakanlığı kaynağına göre ordu, hava ve uzay savunma sistemini güçlendirmek için bir an önce İsrail’den Sky Spotter sistemini almayı düşünüyor.

Sistem, terörist saldırılar için kullanılan droneların yanı sıra balon ve uçurtmalar da dahil olmak üzere havadaki nesnelerin erken tespiti ve takibi için tasarlanmıştır.

Güney Kore Ordusu, önümüzdeki haftalarda kuzey dronlarından gelen tehditlere karşı etkinliğini test ettikten sonra sistem için resmi bir satın alma talebinde bulunup bulunmamaya karar vermeyi planlıyor.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close