TÜBİTAK SAGE Teknofest Roket Yarışmasıyla Gençlere Öncülük Ediyor - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

TÜBİTAK SAGE Teknofest Roket Yarışmasıyla Gençlere Öncülük Ediyor

Abone Ol 

TÜBİTAK SAGE, TEKNOFEST 2021 kapsamında 1-12 Eylül tarihleri arasında yapılan Roket Yarışması’na önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda destek vererek gençlere öncülük etti.

TÜBİTAK SAGE ve Roketsan A.Ş iş birliği ile 1-12 Eylül tarihleri arasında Aksaray Hisar Atış Alanında gerçekleştirilen ve 2021 yılı itibariyle dördüncüsü düzenlenen roket yarışmasına toplamda 544 takım başvuru yaptı ve 80 takım yarışmaya hak kazandı.

Her sene kıyasıya mücadele ve heyecana sahne olan yarışma kısa (5.000 feet), orta irtifa (10.000 feet), yüksek irtifa (20.000 feet) ve zorlu görev kategorileriyle (10.000 feet) sınırları zorluyor. Gençlerin yarışmaya olan büyük talep, istek ve çabaları da ülkemizde yetişmiş yetkin insan kaynağının gelecekte kritik önemdeki milli teknolojileri geliştirme ve üretme vizyonunu geliştirmekte. TÜBİTAK SAGE’de takımlara teknik destek sağladı, rapor değerlendirme ve hakemlik görevlerini üstlendi

Dereceye Girenlere İş İmkanı

TÜBİTAK SAGE, aynı zamanda TEKNOFEST Roket Yarışmasında finalist olan ve dereceye giren takımlara staj imkanı da sağladı. Bu süreçte yaklaşık 50 öğrenci bölümlerine uygun birimlerde zorunlu ve/ veya isteğe bağlı stajlarını tamamlama fırsatı yakaladı. TEKNOFEST teknoloji yarışmaları TÜBİTAK SAGE bünyesinde yapılan işe alım süreçlerinde de büyük bir avantaj yaratmakta, mülakat notuna ek puan getirmekte. İşe alımların da yakın zamanda yapılacağı TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan OKUMUŞ tarafından duyurulmuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih KACIR, Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk BAYRAKTAR, TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan OKUMUŞ ve ROKETSAN Genel Müdürü Murat İKİNCİ Aksaray Tuz Gölü’nde yapılan yarışmayı 8 Eylül 2021 Çarşamba günü ziyaret edip yarışmacı takımların heyecanını paylaştı. Birçok takımla bir araya gelen heyet gençlerin roket tasarım, üretim ve atış hikayelerine tanıklık etti.

Roket Yarışmasında lise, orta irtifa ve yüksek irtifa olmak üzere her bir kategori için birincilik ödülü 60 bin TL, ikincilik ödülü 50 bin TL, üçüncülük ödülü ise 40 bin TL. Zorlu Görev kategorisinde ise başarılı olan takımlar arasından birincileri 75 bin TL, ikincileri 60 bin TL, üçüncüleri ise 50 bin TL değerinde ödüller bekliyor olacak. TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında düzenlenen Roket Yarışmasında dereceye giren takımlar ödüllerini, 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te alacak.

 

 

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close