Mehmetçik, deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

Mehmetçik, deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor

Abone Ol 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Mehmetçiğin deprem bölgelerinde, çadırkent kurulumu, yardım malzemelerinin gönderilmesi, sıcak yemek dağıtımı ile keşif, tespit ve arama-kurtarma çalışmaları gibi faaliyetlerini sürdürdüğünü bildirdi.

MSB, Mehmetçiğin Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Hatay Merkez’deki Sanayi Sitesi yanında çadırkent kurulumunun tamamlandığı ve vatandaşlara yardım malzemeleri dağıtıldığı belirtildi.

İstanbul Tersanesi Komutanlığı personellerinin aileleriyle birlikte depremzedeler için hazırladıkları yardım malzemelerinin bölgeye gönderildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Hatay’daki depremzede vatandaşlarımıza yardım malzemesi dağıtım faaliyetlerine aralıksız devam ediyoruz. Malatya’daki depremzede vatandaşlarımıza sıcak yemek desteğini aralıksız sürdürüyoruz. Adana’daki 10’uncu Tanker Üs Komutanlığında görevli İHA’larımız da deprem bölgesinde keşif, tespit ve arama-kurtarma çalışmalarının koordinasyonu için aralıksız görev yapıyor.”

Çalışmalara ilişkin görüntülere yer verilen açıklamanın sonunda “birlik zamanı” ifadesine de yer verildi.

Kaynak: AA

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close